31 oktober 2017 Bestrijding van witteboordencriminaliteit

Door:De heer Wim Bollen Officier van Justitie Fraudezaken, Functioneel Parket Zwolle

Bestrijding van “witteboordencriminaliteit”

Binnen de bestrijding van criminaliteit neemt de bestrijding van financieel-economische criminaliteit een bijzondere plaats in. Opsporing en vervolging zijn ondergebracht bij resp. de FIOD en het OM/Functioneel Parket. Welke soorten criminaliteit worden aangepakt? Welke opsporingsmethoden hanteert men? Wat is de grens tussen het bestuursrecht (toezicht door Belastingdienst, AFM, DNB) en strafrecht? Hoe wordt er internationaal samengewerkt? Een belangrijk aspect wordt ook steeds meer: “follow the money”: waar is het uit misdrijf afkomstige geld gebleven

 

Powered by WordPress | Deze website is gemaakt door Stichting Cluster Webhosting